גמילה מריטלין

ריטלין הוא סם ממריץ אשר מיועד לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. חשוב כמובן ליטול את הכדור הזה לאחר אבחון מתאים ובמינון המדויק להמלצת הפסיכיאטר או הנוירולוג. ישנם אנשים אשר מתמכרים לנטילת ריטלין בשל העובדה שהם צורכים אותו במינון מוגבר. כמו כן, ישנם כאלה שלקחו שנים רבות את הכדור בכדי להתמודד עם הפרעת קשב וריכוז וכאשר הם רוצים להפסיק ליטול אותו, הם מגלים כי מדובר על תהליך לא קל. חשוב להבין כי הפסקת צריכת ריטלין במינון מוגבר ולאורך תקופה ארוכה היא למעשה גמילה מריטלין ויש לבצע את התהליך בצורה הדרגתית, בריאה ונכונה.

תסמיני גמילה מריטלין

התסמינים של גמילה מריטלין יכולים להיות: עייפות וזאת מכיוון שריטלין מגביר את רמת האנרגיה ואת רמת הערנות ולכן כאשר מפסיקים ליטול אותו עלולים להרגיש עייפות משמעותית. מעבר לכך, תסמינים נוספים יכולים להיות שינויים בתיאבון, כאבי ראש, דופק מוגבר, סחרחורות ועוד. מבחינה פסיכולוגית יתכן מאוד שהאדם יתמודד עם עצבנות מוגברת, מצבי רוח משתנים, דכאון, חרדה ועוד. כל אלה יופיעו כתוצאה מהסתגלות של המוח להעדר הסם הממריץ. כמובן שאדם שסובל מתסמיני קשב וריכוז יחוש בחזרת התסמינים עם הפסקת הריטלין. תסמינים נוספים שיכולים להופיע הם הפרעות שינה. כמובן שגם כמיהה לריטלין יכולה להיות חלק מהותי מאוד בתהליך הגמילה, כאשר אם נוטלים את התרופה לפרק זמן ארוך, הכמיהה לסם יכולה להיות הדבר המאתגר ביותר וללא ספק יש צורך בתמיכה כלשהי שתסייע להתמודד עם המצב.

כיצד נגמלים מריטלין בצורה הטובה ביותר?

גמילה מריטלין אמנם יכולה להתבצע באופן עצמאי, אך חשוב להבין כי כאשר האדם מרגיש שהוא לא מסוגל להיגמל מריטלין לבד, חשוב שיבחר מעגל תמיכה שיסייע לו או מסגרת כלשהי המציעה תמיכה בתהליכי גמילה שונים כגון: מרכז גמילה. במרכז גמילה אפשר לקבל טיפול ותמיכה מקיפים בהתאם למצבו של כל אדם. בשלב הראשוני שבו הגוף נגמל מהסם, הצוות במכון יתאים טיפול תרופתי מרגיע לאדם על מנת שיתמודד עם המצב בצורה הטובה ביותר. גמילה פיזית בלבד, ללא התמודדות עם שורש הבעיה במסגרת טיפולית, מהווה סיכון גבוה לחזרה לשימוש. לכן, חיוני שהמטופל ישהה במסגרת תומכת 24 שעות ביממה בשבועות הראשונים, המספקת הרחקה מגורמים מעוררים ותמיכה מקיפה, כדי להגביר את סיכויי ההחלמה ארוכת הטווח.

צור קשר

אנא מלא את הטופס למטה ואנו ניצור איתך קשר בהקדם האפשרי