התמכרות לאוכל

התמכרות לאוכל הוא מצב שבו אנשים חווים דחף בלתי נשלט לאכול, כאשר לרוב יהיה מדובר על מאכלים עתירים בסוכר, שמן או מלח. ההתנהגות הזאת למעשה משקפת התמכרות לחשקים, אובדן שליטה והמשך צריכת אוכל בכמות גדולה למרות ההבנה שיש לכך השלכות שליליות על הבריאות הגופנית של האדם. אנשים הסובלים מהתמכרות לאוכל יאכלו גם כאשר הם לא רעבים, דבר שיוביל לבעיות בריאותיות שונות לרבות: סוכרת, השמנת יתר, מחלות לב ועוד. התמכרות לאוכל היא לא דבר פשוט ובדומה לכל התמכרות אחרת, יהיה מאוד קשה למכור לשבור את מעגל האכילה הכפייתית בלי התערבות טיפולית כלשהי והליך גמילה מוסדר.

התמכרות לאוכל- טיפול בגישה ההוליסטית

טיפול בהתמכרות לאוכל בגישה ההוליסטית, יתייחס לאדם כמכלול ולא רק לסימפטומים של ההתמכרות. הגישה הטיפולית המדוברת תתייחס להיבטים הפיזיים, הרגשים, המנטליים והרוחניים, כאשר באמצעות שילוב של טיפולים שונים. הטיפול ההוליסטי למעשה שואף לחשוף את השורשים של ההתמכרות ולקדם את הרווחה הכללית של האדם. בין הטיפולים שיכללו תחת טיפול בגישה ההוליסטית ניתן למצוא: טיפול תזונתי אשר כרוך ביצירת תזונה מאוזנת שתייצב את רמות הסוכר של האדם בדם, תפחית את החשקים שלו ותגרום לו לרכוש הרגלי אכילה בריאים ולהיות מודע לחשיבות של תזונה נכונה. כמו כן, גם תרגולים של מיינדפולנס כגון: מדיטציה או יוגה, תסייע לכל אדם להיות מודע יותר להרגלי האכילה שלו וכן לטריגרים רגשיים אשר גורמים לו להגיע למצב של התמכרות לאכילה. התרגולים הללו יסייעו לאדם לקדם מודעות עצמית, להפחית מתח ועוד, מה שייתכן שמוביל אותו בין היתר לאכילה מוגברת.

מדוע כדאי לבחור בגישה ההוליסטית לטיפול בהתמכרות לאוכל?

טיפול בהתמכרות לאוכל חייב להיות מקיף ויסודי. לא מספיק לטפל בסימפטומים שכוללים אכילה בכמות גדולה ולא מאוזנת, אלא חשוב מאוד לרדת לשורש של הדברים ולהבין ממה נובעת ההתמכרות של האדם לאוכל ומעבר לכך, להעניק לו טיפול שורשי שנוגע גם בממד של הגוף, גם בממד של הנפש וגם בממד של הרגש. כל אלה יציעו לו יציבות ויאפשרו לו להתמודד בצורה טובה יותר עם ההתמכרות שלו לאוכל. חשוב לזכור שגמילה פיזית בלבד, ללא התמודדות עם שורש הבעיה במסגרת טיפולית, מהווה סיכון גבוה לחזרה לשימוש. לכן, חיוני שהמטופל ישהה במסגרת תומכת 24 שעות ביממה בשבועות הראשונים, המספקת הרחקה מגורמים מעוררים ותמיכה מקיפה, כדי להגביר את סיכויי ההחלמה ארוכת הטווח.

טיפול בהתמכרות לאוכל

טיפול בהתמכרות לאוכל

התמכרות לאוכל היא מצב שבו לאדם יש דחף בלתי נשלט לאכול מאכלים מסוימים, מה שעלול להוביל אותו לאכילת יתר ולא פעם גם לבעיות בריאותיות שונות לרבות: השמנת יתר וכל המחלות שקשורות להשמנת יתר. חשוב לדעת כי התמכרות לאוכל היא מסוכנת ולא בריאה ממש כמו התמכרויות אחרות כגון: התמכרות לסמים, לאלכוהול ועוד. לכן, אדם שמכור לאוכל חייב לקבל טיפול בהתמכרות לאוכל, על מנת למנוע מצב שבו הדבר פוגע בבריאותו הגופנית וכן בכדי להבין מהם הטריגרים להתמכרות זאת ומהיכן היא נובעת ולטפל בהם בצורה יסודית. גמילה פיזית בלבד, ללא התמודדות עם שורש הבעיה במסגרת טיפולית, מהווה סיכון גבוה לחזרה לשימוש. לכן, חיוני שהמטופל ישהה במסגרת תומכת 24 שעות ביממה בשבועות הראשונים, המספקת הרחקה מגורמים מעוררים ותמיכה מקיפה, כדי להגביר את סיכויי ההחלמה ארוכת הטווח.

למה חשוב לקבל טיפול בהתמכרות לאוכל?

על אף שלכאורה נראה כי התמכרות לאוכל היא לא דבר מאוד מסוכן בהשוואה להתמכרויות אחרות, חשוב להבין כי גם התמכרות זאת יכולה לסכן את האדם. אכילה לא מאוזנת הן מבחינת כמות האוכל שצורכים ובין אם מבחינת סוג המאכלים שצורכים היא דבר שעלול לסכן את הבריאות של האדם. אכילה לא מאוזנת יכולה לגרום להשמנת יתר ומחלות הנלוות אליה לרבות: לחץ דם גבוה, סוכרת, כולסטרול ועוד. טיפול בהתמכרות לאוכל יכול לסייע לאדם לזהות את הטריגרים שמובילים אותו לאכילת יתר, להבין מהיכן היא בדיוק נובעת ולטפל בזה. המטרה היא שהטיפול יאפשר לאדם לזהות את הטריגרים, להבין כיצד עליו להתמודד איתם בצורה תקינה בכדי שלא להגיע למצב שבו אכילת יתר ולשפר את המצב הבריאותי שלו וכמובן את המצב הרגשי והנפשי.

איזה טיפולים בהתמכרות לאוכל אפשר למצוא?

אפשר למצוא כיום סוגי טיפולים שונים בהתמכרות לאוכל כגון: ישנם רופאים אשר ימליצו למטופל על תרופות שיכולות לסייע לו להפחית את הדלף לאכילת יתר ולנהל את החשקים שלו בצורה טובה יותר. כמו כן, ישנן תרופות פסיכיאטריות שמטרתן היא לטפל במה שעומד מאחורי האכילה המוגברת לרבות: תרופות לדיכאון וחרדה או תרופות שמכוונות למערכת התגמול במוח ויכולות לסייע בשליטה ברצון הכפייתי למזון. כמובן שאפשר לבחור גם בטיפולים אחרים כגון: טיפול פסיכולוגי דינמי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי או טיפול בגישה ההוליסטית אשר שמה דגש בריפוי האדם בהתאמה למכלול שהוא: גוף, נפש ורוח. השיטה המדוברת משלבת שינוי גופני, תרגילי חשיבה, יוגה, מדיטציה, דיקור ועוד. המטרה של הגישה ההוליסטית היא ליצור איזון בין הפנים לחוץ בהתאם למצבו של האדם בכדי לקדם החלמה ארוכת טווח.

צור קשר

אנא מלא את הטופס למטה ואנו ניצור איתך קשר בהקדם האפשרי